Ziua 13: Creierul
Exercițiu
Scanează creierul. Vezi substanțele chimice din creier și mesagerii electrici.
Creierul este conectat la toate celelalte sisteme. Neuronii, mesagerii chimici ai creierului, comunică cu restul corpului și apoi mesajele sunt trimise înapoi de la organism la creier.
Toate informațiile sunt sortate și înregistrate și trimise înapoi pentru percepție. Înregistrează mult mai multe informații decât percepi conștient. Dacă creierul este distras sau supra-analizează situațiile, nu vei lua măsurile corespunzătoare.
Nu cere creierului să simtă 100% din toate lucrurile care se întâmplă în corp, pentru că vei simți în mod constant bătăile inimii, celulele care se divid, digestia alimentelor și alte procese diferite din organism.
Fobii
Pentru a lucra cu fobiile, fă o săpare pe teamă.
Echilibrul creierului
Pentru a echilibra emisfera dreaptă și stânga a creierului, adică laturile de sex masculin și feminin, cere, „Creator a Tot ceea ce Este, cer ca creierul meu să fie complet echilibrat, deciziile mele să fie bune și eu să fiu pregătit/ă pentru ca miracole să se întâmple în viața mea, pentru a vedea și a fi martor/ă la minuni în modul cel mai înalt și cel mai bun. Mulțumesc. S-a împlinit!.”
Limbajul trupului
Comunicarea non-verbală
- 70% din oameni sunt vizuali. Aceștia tratează lucrurile într-un sens vizual.
- 20% din persoanele auditive au tendința de a-și întoarce urechile spre o persoană. Acestea își întorc capul mai întâi, nu se uită direct în ochii persoanei și sunt percepute ca fiind prefăcute.
- Un alt procent de 10% din oameni sunt kinestezici și le place să simtă și să atingă lucrurile pentru a le descoperi. Ei cumpără haine după modul cum le simt. Aceste tipuri de oameni „simt” energia și sunt foarte empatice. Tu care dintre acestea ești?
Fiecare lob al creierului își are funcția sa:
- Creierul mare are centrul nervos care controlează activitățile senzoriale, motorii și inteligența. Lobul frontal influențează personalitatea, judecata, raționamentul abstract, expresia limbajului, comportamentul social și mișcarea (în partea motorie).
- Lobul temporal controlează auzul, înțelegerea limbajului și depozitarea și evocarea amintirilor (cu toate că amintirile sunt stocate în tot creierul).
- Lobul parietal interpretează și integrează senzațiile care includ durerea, temperatura și atingerea. Acesta interpretează, de asemenea, dimensiunea, forma, distanța și textura. Lobul parietal al emisferei non-dominante este deosebit de important pentru gradul de conștientizare a formei corpului.
- Lobul occipital funcționează în principal pentru a interpreta stimulii vizuali.
Cerebelul funcționează pentru a menține tonusul muscular, mișcarea musculară și echilibrul organismului.
Trunchiul cerebral este format din mezencefal, pons (punte) și medulla oblongata (bulb). Acesta este sistemul de mesaje între părți ale sistemului nervos și are trei funcții.
- Produce comportamente autonome în organism.
- Căi ale fibrelor nervoase către centrele neuronale.
- Originea celor mai mulți dintre nervii cranieni.
Creierul mijlociu este centrul reflex pentru nervii cranieni; mediază mișcarea ochilor.
Pons conectează creierul mare la cerebel și leagă creierul mijlociu de medulla oblongată. Mediază între mestecat, gust și secrețiile salivare, ascultare, echilibru.
Sistemul limbic: instinctele de bază, foamea, agresiunea, emoțiile, excitarea sexuală.
Reticularul este sistemul de activare a canalelor de screening către zona dreaptă a creierului.
Diencefalul este format din talamus și hipotalamus. Talamusul este o stație de transmitere pentru toți stimulii senzoriali și hipotalamusul controlează funcțiile vegetative.
Lobul frontal
De fiecare dată când te conectezi la Creator și ești apoi în Theta, activezi lobul frontal al creierului. Vizualizarea are loc în lobul frontal al creierului. Cunoașterea interioară a intuiției este în centrul, în chakra al inimii. Trezești cunoașterea interioară cu „Este sigur să văd intuitiv” și „Este sigur să știu cu intuiția”. Cu cât menții mai mult un val de unde Theta în creier, cu atât mai dezvoltate devin abilitățile intuitive.
Acceptarea a ceea ce se simte, se percepe, aude sau vede intuitiv, oferă posibilitatea de a vizualiza în mod corespunzător în interiorul lobului frontal al creierului. Testează-te pe tine sau pe clienții tăi privind blocarea intuiției, schimbând abilitățile și obligațiile vechi, care împiedică o persoană să vizualizeze.
Credințe
- Teama de acțiune
- Acceptarea vindecării lui Dumnezeu
- Știu cum să iau măsuri/actionez.
- Știu cum să dau voie iubirii.
- Știu cum să trăiesc fără a supra-analiza.
- Știu cum să primesc o vindecare fără rezistență.
- Știu cum este/ cum se simte să trăiesc fără durere.
- Știu cum este/ cum se simte să accept ajutor de la alții fără să mă simt slab/ă.
Boli ale creierului
- Epilepsie
- Alzheimer
- Cancer cerebral
- Parkinson
- Tumori
- Depresie manică
- Convulsii
- Schizofrenie
- Tulburare bipolară
- Tulburarea personalității multiple
- Paralizie cerebrală
- Tulburare disociativă
- Depresie
Dezvoltarea creierului
Dezvoltarea fetală: Miliarde de celule ale creierului se formează în primele luni de viață fetală. Jumătate dintre ele mor ca hormoni și alți stimuli le elimină și le organizează pentru a forma construcția de bază a creierului, de ex. masculin sau feminin.
După naștere: Trilioane de conexiuni între celulele creierului sunt stabilite și formează „hărțile” fizice ale creierului care guvernează elemente ca vederea, limbajul și auzul.
Vârsta de 4 – 10 ani: Noua învățare reorganizează și consolidează conexiunile dintre celulele creierului. Se formează noi conexiuni pe măsură ce sunt învățate lucruri noi.
După vârsta de 10 ani: încă având posibilitatea de a suferi modificări fizice, creierul învață și își aduce aminte de-a lungul vieții. Pe măsură ce fetusul crește și se dezvoltă în uter, își amintește tot ce se întâmplă în timp ce este în uter. Creierul dezvoltă în mod constant neuroni pe măsură ce copilul crește, iar dacă trăiește într-un mediu iubitor, protector, se va dezvolta în mod normal. Totuși, dacă este supus stresului, are o probabilitate mai mare de a se îmbolnăvi. Va fi mult mai predispus la o gamă largă de boli și va exista o probabilitate mai mare de probleme structurale ale neuronilor din creier, care face societatea să aibă nevoie de mai multe închisori.
Agresivitatea nu este neapărat un lucru rău. Ea ne-a permis să concurăm pentru hrană, adăpost, parteneri, statut, etc. Este de fapt universal – fiecare vertebrată de pe pământ a fost flosită pentru a se obține avantaje precum supraviețuirea și reproducerea. La un anumit nivel, agresivitatea este o trăsătură importantă care ne permite să ne apărăm. Agresivitatea normală are un punct stabilit precum temperatura corpului, și este reglată de substanțe chimice din creier.
Cei mai mulți oameni se nasc cu substanțe chimice echilibrate și acest lucru îi ajută să reacționeze la anumite situații într-un mod rezonabil. Acest „punct stabilit” poate fi schimbat de diferite influențe care au loc în creier. Este adevărat că nu toți avem aceleași gene și că unii dintre noi au tendința de a purta gene care ne fac mult mai agresivi sau violenți decât alții. Mulți oameni vor pleda împotriva acestui lucru, spunând că noi nu suntem genele noastre și că programarea genetică nu ne influențează comportamentul, dar în realitate face acest lucru.
Pentru a înțelege unele din produsele chimice ale creierului, vom începe cu elementele de bază. Serotonina este stăpâna sentimentelor. Ca substanță, este modulatorul tuturor emoțiilor noastre. Ne păstrează agresiunea în limite, și atunci când serotonina scade, crește violența. Noradrenalina este hormonul de excitare. Noradrenalina și serotonina au mult de-a face, atât cu violența spontană, cât și cu cea premeditată (cu sânge rece). Dacă noradrenalina ajunge la niveluri înalte și rămâne acolo, va atrage violența, ucideri și crime pasionale. Pe de altă parte, nivelurile scăzute de noradrenalină cauzează sub-excitarea. Pentru a experimenta senzații tari, persoanele cu nivel scăzut de noradrenalină își vor asuma riscuri calculate, uneori de tipul celor asociate cu violență de pradă, cu crimele premeditate și cu sânge rece și crimele în serie.
Serotonina și noradrenalina pot lucra separat sau împreună, în diverse combinații pentru a produce un spectru diferit de activități violente. La niveluri normale, serotonina păstrează tot ceea ce conduce emoțiile sub control. În viitor, am putea să stăpânim nivelurile de serotonină și să menținem echilibrul aproape de perfecțiune, reglând sexul, starea de spirit, pofta de mâncare, somnul, excitarea, durerea, agresiunea și comportamentul suicidal. Un astfel de control este exercitat prin cortex-neuroni, parte a creierului care supraveghează partea socială a vieții noastre, amintirile și judecata. Este ca un port de control al instinctelor primare și al emoțiilor. De exemplu, serotonina scade la persoanele care au părinți consumatori de alcool sau de droguri. Alcoolul se știe că provoacă agresivitate și în sfârșit ne dăm seama cât de mult schimbă chimia creierului, prin scăderea serotoninei.
Diverse lucruri afectează atât nivelurile de serotonină, cât și pe cele de noradrenalină. Unul dintre lucrurile care afectează aceste niveluri este o viață de familie dificilă. Unul din patru copii dinAmerica este crescut de un singur părinte. Acest lucru duce la probleme financiare pentru părinte, ceea ce afectează serios condițiile de acasă. Steroizii provoacă de asemenea o schimbare în nivelul de serotonină. Uneori, oamenii iau steroizi, care aruncă toate substanțele chimice în creierul lor, ceea ce poate duce la prea multă noradrenalină, provocând un comportament agresiv și violent.
Unii oameni își pot cauza agresiunea prin propria dietă. Dietele cu colesterol scăzut pot cauza și provoca un comportament agresiv. Leziunile grave de orice fel pot provoca de asemenea probleme. Una dintre cauzele care nu ar trebui să fie trecute cu vederea niciodată este expunerea la plumb, combustibilii cu plumb și vopsea. Orice conține plumb poate provoca un comportament violent la oameni și provoacă o perturbare chimică teribilă. Pe de altă parte, mercurul va provoca o depresie atât de groaznică încât după expunere unele persoane devin sinucigașe.
Nivelurile adecvate de serotonină ne permit să trăim în armonie. Chiar dacă serotonina nu este singurul neurotransmițător legat de agresiune, este extrem de importantă în viața noastră. Oamenii de știință au descoperit că există șaisprezece receptori diferiți de serotonină și știu că există probabil încă câteva sute. Mulți oameni moștenesc o genă care îi face mai sensibili la a avea o serotonină redusă, dar experiențele de viață timpurii pot schimba acest lucru.
Traiul într-un cămin care este mult mai violent decât în mod normal va face efectiv diferența cu privire la nivelul de serotonină scăzut sau normal. Cu toate acestea, există o enzimă numită monoamin-oxidază #A care se găsește în familiile în care bărbații sunt predispuși la violență. Acestea sunt familiile cu violatori și ucigași care nu au nevoie de multă provocare. Gena defectă este purtată de cromozomul X, dar apare numai la bărbați. Femeile au atât un cromozom X cât și unul Y, care conține o genă bună care o va domina întotdeauna pe cea rea. Este sigur că gena agresivă se găsește aproape în fiecare criminal periculos din închisoare în zilele noastre.
În cazul unei situații de noradrenalină prea multă și serotonină insuficientă, oamenii de știință au descoperit de fapt o modalitate de a echilibra parțial creierul, pur și simplu prin stabilizarea nivelului de serotonină din creier cu diferite medicamente. Desigur, cu anumite abilitați de vindecare, poți reseta creierul pentru mai multă serotonină, care va restabili emoțiile și un echilibru în creier.
Este atât de ușor de lucrat cu copiii în acest fel, iar atunci când nivelul de serotonină este schimbat, efectele pot fi observate imediat. Trebuie spus că medicii au descoperit diferite medicamente care lucrează la modificarea nivelului serotoninei. Acest lucru este util în depresia adolescenților și alte depresii care afectează oamenii pe tot parcursul vieții lor. Dar, ca vindecător, eu vă ofer sugestia de mai jos. Este vital să-ți amintești că creierul are o putere minunată de a se vindeca singur, și spunându-i creierului ce să facă, va crea o schimbare magnifică în oameni imediat. Mergând în Theta și programând creierul să facă ceva, va schimba lucrurile foarte repede.
Foarte mult timp am fost neputincioși atunci când venea vorba de boli ale creierului, cum ar fi bolile Huntington, Alzheimer și Parkinson. Dar acum știm că putem schimba efectiv creierul pentru a se restabiliza el însuși. Cantități mici de estrogen pot revitaliza și întineri creierul.
Atunci când femeile trec prin menopauză se produce o asemenea perturbare în creier, încât acesta nu este foarte sigur ce se întâmplă.
Este esențial să-ți dai seama că toți hormonii sunt foarte importanți pentru creier; în unele cazuri, hormonii unei persoane sunt dezechilibrați și au primit serotonină sau un antidepresiv
de la medic. Dar care este cauza de bază? În unele cazuri, tiroida nu funcționează, sau glandele suprarenale au probleme. Trebuie să ne întrebăm Creatorul ce cauzează problemele persoanei sau de ce are atacuri de anxietate, mai ales la copiii. Trebuie de asemenea să știm cum să manevrăm părțile creierului.
Riscuri asociate cu nivelurile de substanțe chimice din creier
Atunci când sunt în echilibru, noradrenalina și serotonina permit oamenilor să reacționeze la evenimente în moduri rezonabile. Creșterea și scăderea acestor substanțe chimice esențiale pot crește sau scădea agresiunea.
Riscuri la niveluri scăzute
* Sub-excitația
* Tendința crescută către acte de violență premeditată sau cu sânge rece
* Căutarea de senzații puternice
Riscuri la niveluri ridicate
* Supra-excitația
* Tendința crescută către acte de violență impulsivă, spontană
* Bătăi rapide ale inimii
Te rog să reții: Acest lucru se aplică numai dacă nivelurile serotoninei sunt scăzute. Nivelurile normale de serotonină vor contracara riscurile de mai sus.
Riscuri la niveluri scăzute
* Depresie
* Suicid
* Agresivitate impulsivă
* Alcoolism Deviații sexuale
* Furie explozivă
* Riscuri la niveluri ridicate
* Timiditate
* Constrângere obsesivă
* Teamă
* Lipsa de încredere în sine
* Agresivitate atenuată excesiv
Sursa: AMA Enciclopedia Moștenirii Americane a Medianei, Dicționar de Știință, Chicago Tribune / Stephen Ravenscraft și Terry Volpp, rapoarte de știri
Proces pentru normalizarea substanțelor chimice din creier
1. Centrează-te în inima ta și vizualizează-te mergând în jos, în Mama Pământ, care este parte a Tot Ceea Ce Este.
2.Vizualizează aducerea energiei în sus prin picioarele tale, deschizând fiecare chakră, spre chakra coroană. Într-o frumoasă minge de lumină, mergi în afară, spre Univers.
3.Mergi dincolo de Univers, trecând de luminile albe, trecând de lumina întunecată, trecând de lumina albă, trecând de substanță gelatinoasă care reprezintă Legile, într-o lumină albă perlată irizată, în al Șaptelea Plan al Existenței.
4. Cere, „Creator a Tot Ceea Ce Este, cer ca noradrenalina șiserotonina și nivelul hormonilor acestei persoane (numele persoanei) să fie echilibrate în modul cel mai înalt și cel mai bun, după cum este potrivit la acest moment. Mulțumesc! S-a împlinit! S-a împlinit! S-a împlinit!.”
5. Mută-ți conștiință spre spațiul persoanei. Mergi în creier și fii martor/ă la nivelurile de noradrenalină/ serotonină ca într-un grafic vizualizat. Fii martor/ă la echilibrarea nivelurilor de noradrenalină/ serotonină, așa cum este potrivit pentru persoană respectivă.
6. De îndată ce procesul este terminat, clătește-te și reveno în spațiul tău. Mergeți prin vizualizare în inima Pământului și aduci energia pământului în sus prin toate chakrele tale, spre chakra coroanei, și apoi faci o întrerupere de Energie.
În zilele și timpurile noastre, există unele medicamente minunate pentru creier. De exemplu, există un hormon de creștere care este fantastic! Acesta permite efectiv creierului să se reproducă și să se refacă singur. Un alt factor de creștere este numit GM1 ganglioside. Acesta îi ajută pe oamenii cu maladia Parkinson, declanșând creierul să furnizeze dopamina; în cazurile de Parkinson, terminalele de dopamină de pe neuroni sunt toate deteriorate, și GM1 ganglioside chiar poate ajuta la înlocuirea acesteia.
Cheia pentru a face creierul să se refacă în mod continuu și să continue să lucreze, o reprezintă factorii de creștere a nervilor numiți neurotrofine. Neurotrofinele, numite și factori neurotrofici, sunt o familie de proteine care induc supraviețuirea neuronilor. Aceștia aparțin unei familii de factori de creștere, proteine secretate, de obicei găsite în mod natural în fluxul de sânge, care sunt capabile să semnaleze anumitor celule să supraviețuiască, să se diferențieze sau să crească. Factorii neurotrofici sunt secretați de țesutul țintă și acționează prin prevenirea neuronului asociat de la inițierea morții programate a celulelor, permițând astfel neuronilor să supraviețuiască, și poate chiar și crearea de noi neuroni.
Există diferiți factori care se găsesc în creier, cum ar fi neurotrofic-3. Neurotroficii sunt ca niște super-bone ale celulelor creierului. Păstrează celulele creierului hrănite și se asigură că ele cresc și au o viață lungă. Le protejează împotriva oricărui fel de vătămări și se asigură de funcționarea în mod corespunzător a creierului. Dacă acești factori neurotrofici scad și dispar, creierul va muri, nu va mai funcționa și va fi sfâșiat de radicalii liberi.
Eliminarea radiațiilor
Această tehnică a venit din a fi martoră la ceea ce a făcut Creatorul atunci când tumorile cerebrale au fost eliberate dintr-o persoană într-o Vindecare, tumori cauzate de radiații prea multe. Acesta este procesul la care am fost martoră atunci când Creatorul i-a vindecat pe Sally și pe alții.
În societatea noastră industrială suntem supuși la o cantitate incredibilă de radiații de la minunile tehnologice ale acestui secol. Am început să observ că unele cancere sunt cauzate de radiații. Am început să utilizez această tehnică zilnic pentru a elimina radiațiile de la telefoane mobile, calculatoare, lumini fluorescente și alte echipamente electrice.
Eliberarea radiațiilor
1. Centrează-te în inima ta și vizualizează-te mergând în jos, în Mama Pământ, care este parte a Tot Ceea Ce Este.
2.Vizualizează aducerea energiei în sus prin picioarele tale, deschizând fiecare chakră, spre chakra coroanei. Într-o frumoasă minge de lumină, mergi în afară, spre Univers.
3. Mergi dincolo de Univers, trecând de luminile albe, trecând de lumina întunecată, trecând de lumina albă, trecând de substanța gelatinoasă care reprezintă Legile, într-o lumină albă periată irizată, în al Șaptelea Plan al Existenței.
4. Fă cererea, „Creator a Tot Ceea Ce Este, cer ca toate radiațiile ce deservesc acestei persoane (numele persoanei) să fie extrase, schimbate și trimise în lumina Creatorului. Mulțumesc! S-a implinit!.”
5. Fii martor/ă la extragerea* și trimiterea radiațiilor în lumina Creatorului.
6. De îndată ce procesul este terminat, clătește-te și reveno în spațiul tău. Mergi prin vizualizare în inima Pământului și aduci energia pământului în sus prin toate chakrele tale, spre chakra coroanei și apoi faci o întrerupere de Energie.
*Deoarece radiațiile nu reprezintă o substanță care ar trebui să fie în organism, nu este necesar a se înlocuiești radiațiile cu nimic.
Descărcări
- Știu cum să trăiesc fără disperare.
- Știu cum să trăiesc fără depresie.
- Este posibil să trăiesc fără depresie.
- Știu cum să mă descurc cu adevărul.
- Știu cum să înțeleg că minuni se întamplă în fiecare zi.
- Știu cum să înțeleg că corpul este o minune.
- Știu cum să fac un plan.
- Știu cum să accept o vindecare de la Dumnezeu.
- Știu cum să acționez.
- Știu cum să trăiesc fără frica de a acționa.
- Știu cum să accept vindecarea lui Dumnezeu.
- Știu cum se simte să accept ajutor din parte altora, fără să mă simt slab/ă.
- Știu să permit iubirii să fie.
- Știu să analizez situațiile instantaneu.
- Știu să-mi accesez cunoașterea/ cunoștințele.
- Știu cum să trăiesc fără să-mi pară rău de mine tot timpul.
- Nu este niciodată suficient timp.
- Sunt reticent/ă la schimbare. Sunt împotriva schimbării.
- Știu cum, când și că este posibil să trăiesc fără să mă simt reticent/ă la schimbare.
- Știu cum să trăiesc fără împotrivire la schimbări pozitive.
- Știu cum să trăiesc fără să mă simt singur/ă.
- Știu cum să trăiesc fără să-mi fie frică.
- Știu cum să trăiesc fără să mă simt abandonat/ă.
- Știu cum să trăiesc fără să simt că nimănui nu-i pasă.
- Trăiesc fără să mă simt lipsit/ă de importantă.
- Trăiesc fără să mă simt copleșit/ă.
- Trăiesc fără să mă simt scurs/ă de energie.
- Trăiesc fără să simt teamă în a exprima dorința inimii mele.
- Îmi place să fac un plan.
- Îmi trăiesc visul.
- Îmi cunosc realitatea.
- Îmi cunosc visele.
- Știu cum să-mi creez propria realitate.
- Știu cum să trăiesc creând direcție în viața mea.
- Știu cum să trăiesc păstrându-mi focusul. Știu cum să trăiesc menținându-mă focusat/ă.
- Știu cum să trăiesc bucurându-mă de viată.
- Știu cum să comunic cu toată lumea.
- Știu cum trăiesc cu un caracter bun.
- Știu cum să trăiesc cu un bun discernământ.
- Am o memorie minunată.
- Trăiesc fără să cedez fricii.
- Trăiesc fără să cedez urii.
- Mă tem de tot.
- Sunt întotdeauna ultimul/ ultima.
- Dumnezeu mă uită.
- Sunt nimic.
- Supra-analizez totul.
- Mă împotrivesc schimbărilor pozitive.
- Este imposibil să schimbi planeta.
- Voi face o diferență.
- Mă simt jignit/ă ușor.
- Sunt crud/ă cu cei din jurul meu.
- Îmi pierd răbdarea cu ceilalți.
- Întotdeauna mă supra-explic celorlalți.
- Mă simt prost în jurul oamenilor (prost = aici, ca și niv. de inteligență).
- Urăsc să fiu în preajma oamenilor.
- Totul în lume mă sperie.
- Îmi iubesc lumea.
- Iubesc natura.
- Sunt încântat/ă să-mi creez viața.
- Comunic cu oamenii cu o preocupare reală.
- Trebuie să am nimic.
- Este greșit pentru mine să fiu fericit/ă.
- Mă tem să fiu professor/ trainer/ leader.
- Mi-e teamă să fiu vindicător/ terapeut.
- Mi-e frică de puterea mea.
- Mi-e teamă să strălucesc.
- Sunt pregătit/ă pentru calea mea.
- Este greșit să-i ceri prea mult lui Dumnezeu.
- Îi respect pe strămosii mei.
Programe de creier pentru „A TRAI FARA”
- Știu cum să trăiesc fără frica de a cheltui bani.
- Știu cum să trăiesc fără teama de a lua decizii.
- Știu să trăiesc fără prea multă rezistență/ împotrivire la schimbare.
- Știu să trăiesc fără să fiu prea dur/ă cu mine însumi.
Video
Abonează-te la newsletter!